Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

Jerijärvellä

Ruskavaellus Lapin Tuntureilla, patikka- kanootti- ja pyörävaellus

Opastetulla vaelluksella kujemme läpi jänkkien, kairojen ja yli tuntureiden. Metsäteillä, polkuteillä ja poluilla pyöräillen, meloen vapaana virtaavaa Ounasjokea pitkin. Yöpymme maataloissa, eräkämpissä ja mökeissä.

Viikon aikana tutustumme myös Pallas-Yllästunturin alueeseen - sen perinteisiin ja nykypäivään. Retki on vaativa ja seikkailullinen - mutta rentouttava.

Sinun ei tarvitse huolehtia patikka tai pyöräretkilläsi varusteiden kantamisesta vaan päämatkatavarasi kuljetetaan yöpymispaikkaan puolestasi.

Tällä aktiivilomalla voit osallistua halutessasi yhteisiin askareisiin, kuten saunan lämmitykseen ja ruokailujärsestelyihin liittyviin toimintoihin tai vain nauttia yhdessäolosta ja Lapin lumoavasta luonnosta.

 

Viikko-ohjelma

Lauantai:

Kuljetus Kittilän kentältä Jerisjärven rannalle. Päivällisen jälkeen tutustumme matkareittiin ja -kumppaneihin. Yövymme mökeissä tai kahden hengen huoneissa.

Sunnuntai:

Vaellus alkaa Enontekiön Hetasta, minne bussikuljetus. Melomme ensin Ounasjärven yli ja laskettelemme Ounasjokea pitkin Ketomellaan. Perillä Ketomellassa yövymme erämökissä. Päivämatka on noin 25- 30 km.

Maanantai:

Teemme Ketomellan mökiltä päiväretken patikoiden kohti avotuntureita. Sään salliessa poikkeamme Tappurin autiotuvalla, keskellä perinteistä poroerotusaluetta. Välillä pysähdymme kuuntelemaan Lapin luonnon hiljaisuutta ja ääniä. Palaamme takaisin läpi ainutlaatuisen Pippovuoman suoalueen, jossa on mm. Suomen eteläisimmät ikiroutapalsakummut, takaisin majapaikkaamme Ketomellaan. Päivämatka n. 22 km. 

Tiistai:
Aamiaisen jälkeen jatkamme meloen Ounasjokea Ketomellasta alas Raattamaan, jossa majoitumme mökeissä. Päivämatka n. 25km

Keskiviikko:
Ensimmäisen maastopyöräilypäivämme suuntaa kohti Raattamaa ja sieltä edelleen  Kurkkioon ja Perävaaralle, josta tulemme takaisin majapaikkaamme Raattamaan. Lounastauon pidämme avotulilla. Päivämatka n. 45 km.

Torstai:
Tänään jatkamme maastopyöräilyllä Raattamasta päämääränämme Rauhala. Kierrämme Pallastuntureiden kainalossa lepäävän Pallasjärven, josta jatkamme Kivijärven kautta Rauhalaan. Päivämatka n. 45 km, josta 35 km soratietä ja 10 km päällystettyä tietä

Perjantai:
Aamiaisen jälkeen aloitamme patikoiden Rauhalasta Kulkujärven kautta Kulkukerolle, josta maisemaan avautuvat niin Pallaksen tunturit kuin Jerisjärven idylli. Sieltä kulkumme jatkuu takaisin majapaikkaamme, jossa sauna ja illallinen. Päivämatka on n. 16 km

Lauantai:
Kotimatka alkaa. Aamiaisen jälkeen kuljetus Kittilän lentokentälle

( Tai Kolarin rautatieasemalle )

Matkan aikana pääopastuskielet ovat Suomi ja Englanti

Ryhmäkoko 4-12 henkilölle
Myös suuremmille ryhmille eri sopimuksesta

 

Hinta : 840 € / henkilö ( sis. alv. )

Hinta sisältää:

Varusteiden vuokra: kanootien kuljetus ja vuokra ( 2 - hengen avokanootit, melat ja liivit,
maasotpyörien kuljetus ja vuokra,matkatavaroiden kuljetus vaelluksen aikana
ohjelman mukaiset autokuljetukset
opastus ja oppaan palvelut
ohjelman mukanen täysihoito: aamiainen, lounaspaketit, päivällinen, yöpymiset

Valinnaiset palvelut
Kuljetukset Kolarin rautatieasemalta tai Ylläkseltä / Äkäslompolosta ( meno/paluu)
Kuljetukset Kittilän lentokentältä ( meno / paluu )

Säätilasta ja muista seikoista johtuen ohjeman muutokset ovat mahdollisia.

 

Lähdöt:


Varaa matkasi sähköpostilla   

info@felltrek.fi

Fell Trek, Muoniontie 3124

99135 Rauhala,

Kesän ja Ruskan ajan maastopyöräretket

Porot seuraavat ihmetellen kulkuamme Ruskatuntureilla, www.felltrek.fi

Suopolulla tutustumme jään ja roudan töihin